• Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Behandlinger

Indre Arna-vegen 170
Indre Arna, Bergen 5261

Telefon 0800-1800:    55 24 05 31

SMS 0800-2200:          411 42 939

Akutt helg:                  411 42 939

Kontakt oss

- Tannbleking

- Rette tenner

- Årlig undersøkelse

- Tannbehandling

Mandag - Fredag 0800 - 1600

Vi tar i mot akutt kveld og helg

Åpningstider

Hull i tennene

Hull i tennene forårsakes av tannsykdommen karies. Sykdommen oppstår når munnbakterier danner syrer som gradvis løser opp emaljen og det underliggende dentinet. Tannen består av et meget holdbart lag med emalje. Under emaljen finnes det mykere dentinet og lengst inne er pulpa som består av nerver og blodka

 

Hvordan får jeg hull?

Når du spiser noe som inneholder sukker eller andre karbohydrater reagerer visse bakterier som finnes i munnen med å danne syrer. Disse syrene etser på tannen. Dersom bakteriene ligger i fred nær tennene og stadig slipper ut syre, fjernes kalken i tannen og det dannes et hull. 

 

Hvordan kjenner jeg hull?

"Hull" gjør ikke nødvendigvis vondt. Du kan merke hull ved at du får tannverk eller ising. Ofte kommer smerter når hullet har en høyere alvorlighetsgrad. Et kariesangrep som går inn til pulpa fører til at pulpa dør. Da kan bakteriene fortsette gjennom rotkanalene og ut mot kjevebenet. Da må man gjennomføre en rotbehandling for å fjerne bakterieinfeksjonen. For å vite helt sikkert om du har hull må vi gjennomføre en undersøkelse.